Seni Mengambil Gambar Selfie Dengan Vivo V11/V11i


Anda pasti perasan, 8 daripada 10 rakan anda memuatnaik gambar selfie di feed Media Sosial seperti Facebook dan Instagram. Kita sekarang sedang berada di dalam era gerakan selfie, satu fenomena budaya yang pelik yang membuatkan seseorang obses memegang peranti mudah alih di hadapan muka, menekan shutter dan memuat naiknya gambar tersebut ke media sosial.

Sesetengah daripada mereka memang hebat dalam permainan selfie ini di mana mereka mengambilnya secara serius. Kepada peminat selfie, sekarang adalah masa untuk meningkatkan kebolehan anda.

Ini bukanlah bermakna mereka harus mengenakan mekap yang lebih tebal, bergaya dengan rambut yang lebih besar, ataupun tampil dengan rupa yang baru. Semua orang boleh nampak hebat dalam gambar selfie, tak kira lah macamana rupa sebenar mereka, dengan bantuan props.

1. Tools: Frem foto + daun atau ranting + ais

https://www.facebook.com/vivoMalaysia/videos/172946736945824/

Rujuk visual demonstrasi. Letakkan ais dan daun di atas frem foto. Bahagikan ais kepada 2 bahagian.

2. Tools :Laser Beam

https://www.facebook.com/vivoMalaysia/videos/174358200116565/

Seperti yang ditunjukkan di dalam video, anda dikehendaki menggunakan cahaya yang berlainan untuk efek radiant.

efek radiant

Manakala untuk efek pelangi, halakan cahaya lampu suluh melalui sekeping kaca telus. Miringkan sedikit kaca tersebut ke kiri atau ke kanan untuk mendapatkan kesan pelangi.

efek pelangi

3. Tools : Plastik pembungkus makanan lut sinar dan Penyembur airhttps://www.facebook.com/vivoMalaysia/videos/447214445803403/

Pegang pembungkus Makanan dan semburkan dengan air. Pegang dengan jarak 12 inci dari wajah anda dan ambillah gambar selfie anda dengan yakin.

 

Vivo V11 / V11i adalah telefon pintar terbaru dari vivo Malaysia. Ia membawa anda telefon pintar yang memfokuskan fotografi dengan keupayaan AI. Teknologi Pengimbas Cap Jari Dalam Paparan V11 memberikan anda cara yang lebih mudah untuk membuka kunci telefon anda melalui skrin.

Kedua-dua telefon boleh didapati dalam versi Starry Night dan Nebula yang mungkin sesuai dengan keutamaan anda. V11 didatangkan dengan skrin paparan Super AMOLED dan kedua-dua V11 & V11i dilengkapi dengan Paparan penuh Halo (Halo FullView Display). Bagi pemprosesan pula, V11 didatangkan dengan Snapdragon 660 AIE serta 6GB RAM manakala V11i dilengkapi dengan MediaTek P60 berserta RAM 4GB. Kedua-dua telefon menyediakan ROM 128GB yang membawa anda simpanan yang lebih besar.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web rasmi Vivo Malaysia (http://www.vivo.com/my) atau Vivo Store (https://www.vivostore.com.my/single-product.php?p=38).


TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen anda
Sila masukkan nama anda disini