Informasi

Serius, mummy tak pernah masuk ke Bandar Sri Sendayan ni. Sememangnya, mummy tak tahu apa yang menarik disini. Ini merupakan pengalaman pertama kali mummy memasuki Bandar Sri Sendayan, Negeri Sembilan untuk jalan-jalan cari makan (JJCM). Dah alang-alang tu, apa lagi.. Mummy pun, ambil peluang untuk survey tempat-tempat menarik di...
- Advertisement - spot_imgspot_img

Latest articles

5 Tempat Menarik Day Trip Terbaik Di Bandar Sri Sendayan Negeri Sembilan

Serius, mummy tak pernah masuk ke Bandar Sri Sendayan ni. Sememangnya, mummy tak tahu apa yang menarik disini. Ini merupakan pengalaman pertama kali mummy...

Beli CUCKOO menang kondo bukan mitos

Beli rumah dapat hadiah penghawa dingin, itu perkara biasa. Beli rumah dapat hadiah TV atau mesin basuh pun bukan lah luar biasa. Beli rumah...

MYAirline, Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaru Di Malaysia

Nampaknya dominasi AirAsia bakal tergugat dek kerana sebuah lagi syarikat tambang murah yang dikenali sebagai MYAirline bakal diperkenalkan. Kewujudan pesawat itu dikesan di Lapangan Terbang...

e-aduan@JPJ Solusi Untuk Membanteras Samseng Jalanan & Pesalah Lalu Lintas

Peluang untuk pengguna jalan raya untuk menjadi spy JPJ bagi menangkap samseng jalanan. Melalui aplikasi JPJ, Pengarah Kanan Penguatkuasaan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Datuk...

Gaji Minima RM2500 Di KLCC Bermula 1 Mei

Tinggal beberapa hari lagi sebelum tibanya 1 Mei 2022, dimana gaji minima RM1,500 akan dilaksanakan.Menyahut saranan kerajaan itu, pada 26 April 2022, pihak Kuala...

Rasmi : Elon Musk Kini Pemilik Twitter Pada Nilai RM191 Bilion

Beberapa hari sebelum ini bertiup kencang desas-desus mengenai Elon Musk yang dikatakan bakal mengambil alih Twitter sebagai syarikat terbaru milik beliau. Elon Musk juga...

Kaum Wanita Perlu Amalkan 7 Makanan Ini Untuk Naikkan Nafsu Syahwat

Makanan bukan sahaja untuk mengenyangkan. Malah, makanan juga berfungsi untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan dan tak kurang juga mempengaruhi cara hidup seseorang. Namun begitu, perkongsian...

5 pemimpin negara termiskin di dunia

Jarang kita lihat ketua pemimpin sesebuah negara yang mengamalkan kehidupan serba sederhana seperti rakyat biasa. Kebanyakan negara memperuntukkan kemudahan khas kepada pemimpin sebagai kemudahan...

5 Peribahasa Melayu Yang Mengelirukan

Bahasa Melayu adalah bahasa yang sangat indah dan unik. Penggunaan bahasa melayu di zaman dahulu adalah lebih indah berbanding zaman sekarang. Rata-rata orang terdahulu...

COVID-19: Arab Saudi Halang Kemasukan Jemaah Umrah Dan Pelancong

Arab Saudi salah satu negara yang masih belum mempunyai kes yang disahkan COVID-19, namun penyebaran wabak ini semestinya mencetuskan impak yang sangat besar. Ini...

FIVE Jenama Stesen Petrol Terbaru Bakal Beroperasi Di Malaysia- China Press.

Satu jenama baru petroleum, FIVE bakal menembusi pasaran Malaysia dengan pembukaan stesen petrol pertama di Malaysia pada bulan depan (Laporan: China Press). Jenama tersebut...

Kenapa Masyarakat Cina Membakar Mercun Tengah-tengah Malam?

Kami pasti, banyak tempat di Malaysia bermula 12 tengah malam semalam dimeriahkan dengan bunyi mercun di sana sini. Acara pembakaran mercun ini dilakukan lebih...

Find us on

Latest articles


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ohsempoi/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373