Cara Mudah Hapuskan Lipas Dalam Kereta Yang Ramai Tak Terfikir

Lipas berleluasa di dalam kereta? Macamana nak buat yer. Pening jugak nak cari jalan cara untuk hapuskan lipas dalam kereta ni. Lipas sangat suka bersarang dalam kereta kerana dalam kereta ada banyak tempat dan lubang...
video

MIT Cheetah 3 Adalah Robot Yang Buta Sepenuhnya

Penyelidikan untuk menghasilkan robot-robot yang berupa hidupan sebenar sememangnya tidak pernah putus. Saban hari wujud teknologi-teknologi baru yang merapatkan jurang perbezaan diantara kehidupan sebenar yang dicipta ilahi dengan dunia teknologi. Terbaru, ciptaan penyelidik daripada MIT...

4 Perkara Wajib Ada Untuk Menjadi Blogger Yang Bagus Dan Bertahan Lama

Blogging sekarang dah menjadi semakin popular walaupun ada yang berkata sebaliknya. Lambakan blog pelbagai niche yang timbul saban hari menambahkan lagi persaingan di kalangan blogger-blogger yang sedia ada. Walaupun blog mendapat saingan sengit daripada...

Fotografer ini mendedahkan bagaimana cara mendapatkan gambar kreatif

Kreatif dan menakjubkan. Jurugambar popular dari Brazil ini seringkali mendedahkan hasil gambarnya yang cukup mempersonakan serta bagaimana cara gambar itu diperolehi. Bagi Gilmar Silva, lokasi tidak memainkan peranan penting kerana apa yang paling utama adalah...

Facebook Berjaya Memenangi Hak Penyiaran EPL Di Asia

Sebangku mana pun kaki anda, sudah semestinya paling kurang anda akan tahu apa itu EPL iaitu singkatan bagi English Premier League dimana ia merupakan sebuah liga bola sepak yang mempunyai rating penonton tertinggi didunia. Baru-baru...

Elak En.P Berbau Pelik, 5 Tips Cukur Bulu Kemaluan Yang Lelaki Perlu Tahu.

Berapa kerap anda cukur bulu kemaluan dalam sebulan? Ada yang bercukur sebulan sekali dan mungkin ada yang 2 bulan sekali pun belum pasti. Euw.. Tidak mengapa, kerana kebanyakan lelaki di Asia tidak memiliki bulu yang...

4 Cara Paling Simple Tapi Berkesan Untuk Hapuskan Tikus Di Rumah

Rumah ku syurga ku. Tapi kalau yang rumah selalu menjadi sasaran tikus berleluasa boleh bertukar menjadi rumah ku “neraka” ku. Mana tidaknya, rumah yang aman tempat kita untuk beristirehat sekeluarga diganggu oleh makhluk perosak...
video

Helah Bermain Ping Pong Ini Sememangnya Tidak Masuk Akal

Ketekunan dan kesabaran membawa kepada kejayaan. Ini yang ditunjukkan oleh sekumpulan pemuda yang menamakan kumpulan mereka, Dude Perfect. Biarpun di fikiran orang lain trick yang dilakukan kelihatan mustahil dan sukar dilakukan, tetapi tidak bagi...

12 Jenis Barangan Dalam Rumah Yang Mungkin Telah Tamat Tempoh Tanpa Kita Sedari

Walaupun sehebat mana seseorang itu menjaga kebersihan, pastinya ada beberapa barangan didalam rumah yang semestinya tanpa disedari telah tamat tempoh. Bukti yang nyata, apabila kita sering terdengar perkataan "bantal busuk" yang cukup sinonim dengan...

Punca Adik Adam Rayqal Meninggal Dunia.

Semalam, pasti ramai yang mengalirkan air mata melihat bagaimana anak kecil seawal usia 5 bulan dijumpai maut dengar cara yang tidak sepatutnya. Besar manakah 'nakal' anak seusia itu? ..sehingga sanggup diperlakukan sebegitu rupa. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=TbI9KmeXHKE] Takziah...